3 sätt att återställa data från Time Machine -säkerhetskopior

3 sätt att återställa data från Time Machine -säkerhetskopior

Det är verkligen enkelt att ställa in Time Machine, backup -programvara som medföljer varje Mac . Du måste bara rikta den mot din externa hårddisk och låta den göra sitt jobb. Men hur återställer du data från Time Machine -säkerhetskopior när du behöver det?



Det finns tre sätt att göra detta:

  1. Använd Time Machine -appen för att återställa vissa filer.
  2. Återställ hela din Mac till en tidigare säkerhetskopia med macOS Recovery.
  3. Migrera filer eller användarkonton till en annan Mac med Migration Assistant.

Här är en genomgång av alla dessa metoder, inklusive vad du ska göra om din Mac spenderar lång tid på att söka efter Time Machine -säkerhetskopior.





1. Hur man använder Time Machine för att återställa särskilda filer

För det mesta behöver du bara återställa en enda fil från Time Machine. Kanske du raderade din Time Machine -säkerhetskopia av misstag, eller måste återställa ett dokument till det som det var för två veckor sedan.

Om du använd Time Machine för att skapa regelbundna säkerhetskopior , kan du åtgärda båda dessa problem med Time Machine -appen.



Öppna dokumentet du vill återställa, eller gå till platsen där du tog bort det i Finder. Öppna sedan Time Machine från Ansökningar mapp, använda Spotlight för att söka efter den eller genom att välja Ange Time Machine från menyraden.

När du öppnar Time Machine visar den alla tidigare versioner av ditt aktiva dokument. Gå tillbaka i tiden med upp- och nedpilarna, eller genom att välja ett datum från höger sida av skärmen.

Välj filen du vill återställa och tryck på Plats för att förhandsgranska det. När du är säker på att det är rätt version klickar du på Återställ för att föra tillbaka filen till din nuvarande version av macOS.

2. Hur man återställer allt från en Time Machine -säkerhetskopiering

Vid behov kan du återställa alla filer, användarkonton och inställningar på din Mac från en tidigare Time Machine -säkerhetskopia. Detta är användbart om något går fel i macOS som du inte vet hur du åtgärdar, eller om du vill flytta all din data till en ny Mac.

För att återställa en hel Time Machine -säkerhetskopia måste du starta om till macOS Recovery. Detta är en dold partition som du kan använda för att:

  • Installera om macOS
  • Kör Diskverktyg för att radera eller reparera hårddisken
  • Få hjälp online med Safari
  • Återställ din Mac med en Time Machine -säkerhetskopia.

Uppenbarligen är vi intresserade av det fjärde alternativet här. Innan vi kan använda det måste vi starta om till macOS Recovery.

vad kan jag använda itunes presentkort till

Hur man startar i macOS -återställning

Stäng av din Mac helt och slå på den igen medan du håller ned Cmd + R nycklar. Håll kvar båda tangenterna tills du ser en startskärm, som ska följas av macOS -verktyg fönster.

Om detta inte fungerar, försök starta macOS internetåterställning istället genom att hålla Cmd + Alternativ + R medan din Mac startar. Ett snurrande klot bör visas medan din Mac laddar ner macOS Recovery från webben.

Äldre Mac -datorer, som kör Mac OS X Snow Leopard eller tidigare, kan behöva starta om i Restore -partitionen istället för macOS Recovery. Stäng av din Mac och håll sedan ned Alternativ medan den slås på. Välj Återställ partition bredvid din startdiskett.

Så här återställer du en Time Machine -säkerhetskopiering från macOS -återställning

Från macOS -verktyg fönster som visas klickar du på Återställ från Time Machine och välj din backup -enhet. Följ anvisningarna för att välja ett datum och en tid att återställa från och välj sedan din Mac: s hårddisk som destination.

Klick Återställ och vänta tills Time Machine kopierar alla filer till din Mac. Det kan ta ett tag, men när det är klart kommer allt att se ut och kännas på samma sätt som när du gjorde säkerhetskopian.

3. Migrera filer eller användarkonton till en annan Mac

Migrationsassistent är Apples verktyg för att överföra filer eller användarkonton från en Mac till en annan. Du kan använda Migrationsassistent med en Time Machine -säkerhetskopia för att importera valda filer eller användarkonton, snarare än att återställa en hel säkerhetskopia.

En helt ny Mac uppmanar dig att använda Migrationsassistent under installationen. Du kan också öppna Migrationsassistent från Verktyg mapp i Ansökningar för att migrera data till en Mac du redan har konfigurerat.

Följ anvisningarna i Migrationsassistent för att överföra information Från en Mac, Time Machine -säkerhetskopia eller startdiskett . Välj din säkerhetskopieringsenhet och välj datum och tid som du vill migrera filer från.

Du kan välja att överföra följande data med Migrationsassistent:

  • Ansökningar
  • Dator- och nätverksinställningar
  • Dokument och data, inklusive användarkonton och specifika mappar

Vad händer om macOS letar efter säkerhetskopior av tidsmaskiner?

Oavsett om du använder Time Machine för att återställa en hel säkerhetskopia eller migrera en enda fil, kan du bli uppehållen av macOS som söker efter säkerhetskopior. Detta händer när din Mac inte kommunicerar korrekt med säkerhetskopieringsenheten.

Ibland spenderar macOS timmar på att leta efter Time Machine -säkerhetskopior utan framgång. Om detta händer dig kan du åtgärda det genom att följa stegen nedan.

Steg 1: Uppdatera din Mac till den senaste versionen av macOS

Gå till menyraden Apple -meny> Om den här Mac> Programuppdatering . Ladda ner och installera den senaste versionen av macOS för din Mac och försök sedan söka efter Time Machine -säkerhetskopior igen.

Steg 2: Mata ut och återanslut säkerhetskopieringsenheten till din Mac

Öppna Finder och klicka på Mata ut -ikonen bredvid din Time Machine -backupenhet i det vänstra sidofältet. När enheten har matats ut, koppla bort USB- eller Thunderbolt -kabeln och inspektera den för tecken på skador eller skräp.

Vänta 30 sekunder och anslut sedan enheten igen. Prova att använda en annan USB- eller Thunderbolt -port och kabel om du har en tillgänglig.

extern enhet som inte visar Windows 10

Om du använder en AirPort Time Capsule eller annat NAS -enhet för Time Machine -säkerhetskopior , koppla bort den från nätverket, starta sedan om enheten och anslut den till nätverket igen.

Steg 3: Starta om din Mac

Använd Finder för att mata ut din Time Machine -backupenhet igen och gå sedan till Apple -meny> Starta om för att starta om din Mac. Om macOS fortfarande spenderar lång tid på att söka efter Time Machine -säkerhetskopior efter att du har anslutit enheten igen, kontakta Apples support för mer hjälp.

Ta inte bort Time Machine -säkerhetskopior efter återställning

När du har återställt det du behöver från en Time Machine -säkerhetskopia är det frestande att skicka den säkerhetskopian till papperskorgen. Vi vet vad du tänker: du behöver det inte längre, så du bör ta plats för nyare säkerhetskopior.

Men det här är en dålig idé!

Det är inte bara onödigt att ta bort säkerhetskopior --- Time Machine tar automatiskt bort gamla säkerhetskopior när det behöver mer utrymme --- men Time Machine -säkerhetskopior fastnar i papperskorgen om du inte raderar dem ordentligt. Spara dig själv för besväret och lämna dessa säkerhetskopior i fred.

Dela med sig Dela med sig Tweet E-post Är det värt att uppgradera till Windows 11?

Windows har gjorts om. Men är det tillräckligt för att övertyga dig om att byta från Windows 10 till Windows 11?

Läs Nästa
Relaterade ämnen
  • Mac
  • Säkerhetskopiering av data
  • Återskapa data
  • Tidsmaskin
  • Felsökning
  • Mac -tips
Om författaren Dan Helyer(172 artiklar publicerade)

Dan skriver självstudier och felsökningsguider för att hjälpa människor att få ut det mesta av sin teknik. Innan han blev författare tog han en kandidatexamen i ljudteknik, övervakade reparationer i en Apple Store och lärde till och med engelska i Kina.

Mer från Dan Helyer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev för tekniska tips, recensioner, gratis e -böcker och exklusiva erbjudanden!

Klicka här för att prenumerera