Hur man stänger av specifika ord och hashtags på Twitter

Hur man stänger av specifika ord och hashtags på Twitter

Ibland kan Twitter vara en överbelastning av information - från dåliga nyheter, till skräpposttrender, till innehåll som du inte har något intresse av att engagera dig i.



Lyckligtvis är det möjligt att justera din tidslinje och aviseringar för att filtrera bort skadligt innehåll eller ämnen som du helst inte skulle se på din tidslinje. Läs vidare för att lära dig att stänga av tweets som innehåller särskilda ord, fraser, användarnamn, emojis eller hashtags.

Hur man stänger av ord och hashtags på Twitter

Vi visar dig hur du stänger av ord och hashtags i iOS för den här självstudien, men stegen är mer eller mindre desamma för Android. Om du ändå vill se Android -instruktionerna finns det steg på Twitter Hjälp hemsida.





Om du vill veta mer om hur stumfunktionen fungerar på olika webbplatser, kolla in vår artikel om att stänga av människor på sociala medier för att få veta mer.

Hur man stänger av ord i Twitter -appen

Bildgalleri (4 bilder) Bygga ut Bygga ut Bygga ut Bygga ut Stänga

Om du använder appen på en mobil enhet följer du dessa steg för att stänga av ord och hashtags:



  1. Gå till din Meddelanden fliken och välj kugghjulsikonen.
  2. Välj Dämpad , då Dämpade ord .
  3. Du bör nu se en lista med ord du har tystat. Välj Lägg till .
  4. Skriv in ordet eller hashtaggen du vill stänga av. Du kan bara lägga till ett ord eller en fras i listan åt gången.
  5. Välj om du vill stänga av ordet på din tidslinje, dina meddelanden eller båda.
  6. Välj om inställningen kommer att påverka tweets från någon, eller bara från personer du inte följer.
  7. Knacka på Varaktighet och välj mellan Evigt , 24 timmar , 7 dagar , eller 30 dagar .
  8. Välj Spara . Du bör nu se den tysta tidsperioden bredvid vart och ett av dina inmatade ord.
  9. Välj Gjort .

Hur man stänger av ord och hashtags på Twitter för stationära datorer

Om du är i en webbläsare på en dator är processen liknande men användargränssnittet är annorlunda.

För att stänga av ord och hashtags måste du först välja Mer från sidnavigeringsmenyn och gå sedan till Inställningar och sekretess .

Gå sedan till Sekretess och säkerhet fliken och välj sedan Stäng av och blockera .

Välj Dämpade ord , välj sedan plusikonen. Du kan nu skriva in ordet eller hashtaggen du vill stänga av. Du kan bara lägga till ett ord eller en fras i listan åt gången.

När du lägger till ett ord väljer du om du vill aktivera detta på din tidslinje, dina aviseringar eller båda.

Du kan också välja om inställningen kommer att påverka tweets från någon, eller bara från personer du inte följer.

Under Stäng av timing , Välj mellan Evigt , 24 timmar från nu , 7 dagar från nu , eller 30 dagar från nu .

Slutligen, välj Spara .

hur man påskyndar bärbar dator för spel

Så här redigerar eller avstänger du ord och hashtags på Twitter

Om du ändrar dig om ord du vill stänga av eller vill redigera din lista tillåter Twitter dig att göra detta.

Om du använder appen på en mobil enhet följer du dessa steg för att redigera dina tysta ord:

  1. Gå till din Meddelanden fliken och välj kugghjulsikonen.
  2. Välj Dämpad , då Dämpade ord .
  3. Välj ordet eller hashtaggen du vill redigera eller stänga av ljudet.
  4. Om du vill redigera ett ord, ändra Stäng av från eller Stäng av timing val och tryck på Spara . Om du vill avaktivera ordet väljer du Radera ord och bekräfta.
  5. Välj Gjort .

Om du är i en webbläsare på en dator använder du dessa steg:

  1. Välj Mer från sidnavigeringsmenyn och välj sedan Inställningar och sekretess .
  2. Gå till Sekretess och säkerhet fliken och välj sedan Stäng av och blockera .
  3. Gå sedan till Dämpade ord .
  4. Om du vill redigera ett ord väljer du ordet eller hashtaggen du vill redigera. Ändra Stäng av från eller Stäng av timing val och välj Spara .
  5. Om du vill stänga av ljudet för ordet, välj ikonen för tystnad (röd avkryssad högtalarikon). Du bör få en liten popup längst ner på skärmen som säger att du har stängt av ordet.

Hur man stänger av konversationer på Twitter

Om du vill sluta ta emot aviseringar för en konversation eller tråd av tweets kan du välja att stänga av den. Du slutar att bli aviserad när folk svarar på och gillar tweets i den konversationen.

Du kan dock fortfarande se tweets från konversationen på din tidslinje och när du klickar på den ursprungliga tweeten.

Följ dessa steg för att stänga av en konversation, oavsett vilken enhet du använder:

  1. Se detaljerna för en tweet eller ett svar i konversationen som du vill stänga av.
  2. Välj Mer ikon (tre prickar i en horisontell linje i det övre högra hörnet av en tweet).
  3. Välj Stäng av den här konversationen , bekräfta sedan.

Relaterat: Hur man rapporterar ett inlägg eller ett konto på Twitter

Vad du ska veta om dämpade ord

Som du kan se är muting på Twitter ganska enkelt. Du kan visa en lista över dina stumma ord (och ta bort dem) i dina Twitter -inställningar. Men det finns några tekniska detaljer kring hur funktionen fungerar, som vi har avrundat för dig ...

1. Dämpning är inte skiftlägeskänslig

Det betyder att oavsett hur du skriver de saker du vill stänga av i dina inställningar (t.ex. alla stora, små bokstäver etc.) kommer alla förekomster av den frasen att tas bort från ditt flöde och aviseringar.

2. Dämpade ord inkluderar hashtags

Att stänga av ett ord stänger av både själva ordet och dess hashtag. Om du till exempel stänger av 'apple', kommer det att ta bort både 'apple' och '#apple' från ditt flöde och aviseringar. Alla ord, fraser, användarnamn, emojis och hashtags upp till max antal tecken kan stängas av.

3. Dämpade ord och fraser kan finnas på alla språk

Dämpning är möjlig på alla språk som stöds av Twitter. I skrivande stund finns det 34. Du kan också inkludera skiljetecken inom ett ord eller en fras när du tystnar, men det är inte nödvändigt att placera något i slutet.

4. Att stänga av ett konto skiljer sig från att stänga av konton

För att stänga av tweets som nämner ett visst konto måste du inkludera @ -tecknet före namnet. Detta kommer inte att stänga av kontot i sig.

5. Dina tysta inställningar gäller allt utom sökresultat

Du kommer inte att se ord och fraser som du stänger av på din tidslinje, aviseringar eller i någon av de e -postrekommendationer du får från Twitter. Du kan dock fortfarande se dina dämpade ord när du tittar på sökresultat.

6. Som standard stängs tysta ord av för alltid

Du kan välja hur länge du vill att tysta ord och fraser ska stängas av. Dämpade ord är inställda på en standardtid Evigt (tills du redigerar varaktigheten eller tar bort ordet från listan).

Kontrollera hur din tidslinje ser ut

Sociala medier blir mer populära och tillgängliga för varje dag som går, och människor blir mer högljudda online. Det är bara så enkelt nu, och du kan gömma dig bakom anonymiteten på internet om du så väljer. Tillbringa tillräckligt med tid att rulla, och du kommer säkert att hitta något du helst inte skulle se.

Ibland vill du bara inte se ett visst ämne på dina sociala medier. Det är bra att se att Twitter har ganska detaljerade alternativ för hur man gör.

Dela med sig Dela med sig Tweet E-post Så här filtrerar du giftiga kommentarer på sociala medier

Internet är inte längre den glada klappstaden det en gång var. Men om du filtrerar de giftiga kommentarerna får du en trevligare tid.

Läs Nästa
Relaterade ämnen
  • Sociala media
  • Twitter
Om författaren Jessibelle garcia(268 artiklar publicerade)

De flesta dagar kan du hitta Jessibelle hopkrupen under en viktad filt i en mysig lägenhet i Kanada. Hon är frilansskribent som älskar digital konst, tv -spel och gotiskt mode.

Mer från Jessibelle Garcia

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev för tekniska tips, recensioner, gratis e -böcker och exklusiva erbjudanden!

Klicka här för att prenumerera